Ystävänkortti

Ystävänkortilla kehitysvammaisen henkilön avustaja pääsee ilmaiseksi eri vapaa-ajan harrastuksiin. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi useat teatterit, konsertit ja uimahallit. Kortti toimii niissä paikoissa, joiden kanssa olemme tehneet sopimuksen. Sopimuksen tehneet paikat löytyvät kohdasta ”palveluntarjoajat”.

Ystävänkortti on kehitysvammaisen henkilön oma kortti. Kehitysvammainen henkilö saa itse päättää kenen kanssa käyttää korttia. Avustaja voi olla joka kerta eri henkilö, mutta ei toinen kehitysvammainen henkilö.

Ystävänkortin kuva.

Ystävänkortin hakeminen

Ystävänkortti on ilmainen. Kortin voi saada henkilö, jolla on kehitysvamma, kehitysviive tai autismi. Lisäksi hakijan kotikunnan pitää olla jokin seuraavista:

Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Halsua, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Kannus, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kaustinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lappajärvi, Lapua, Lestijärvi, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Perho, Seinäjoki, Soini, Teuva, Toholampi, Vaasa, Veteli, Vimpeli, Vöyri ja Ähtäri

Ystävänkortti pitää palauttaa meille, jos kortin omistaja muuttaa pois toiminta-alueeltamme. Meille pitää myös ilmoittaa, jos kortin omistajan osoite tai puhelinnumero muuttuvat.

Voit hakea Ystävänkorttia ystävänhakulomakkeella

Hakulomakkeen voit tulostaa tästä

Hakulomakkeen voi myös hakea meidän toimistoltamme tai voimme lähettää sen postissa.

Tutkimus: Kehitysvammainen henkilö tasavertaisena osallistujana (.pdf)