Ystävänkortti

Ystävänkortin avulla haluamme mahdollistaa kehitysvammaisten henkilöiden tasavertaisen osallistumisen vapaa-ajan harrastuksiin, esim. teatteriin, konsertteihin, elokuviin, uimaan tai keilaamaan.

Kansikuva 2

Kehitysvammainen henkilö ei useimmiten pysty ilman avustajaa lähtemään vapaa-ajan palveluihin, ja jos hänen pitää maksaa avustajankin kulut, kustannukset ovat aina kaksinkertaiset. Korttia esittämällä hänen harrastamisensa mahdollistava henkilö pääsee maksutta sopimuksen kanssamme tehneiden palveluntarjoajien tarjoamiin tapahtumiin ja harrastuksiin. Kehitysvammainen maksaa itse omat kulunsa.

Ystävänkortti on  kehitysvammaisen henkilön hallussa ja hän
käyttää sitä valitsemansa henkilön kanssa. Kortin käyttöetu koskee ketä tahansa kehitysvammaisen avustajaa/ystävää/sisarusta/vanhempaa/isovanhempaa, joka mahdollistaa hänen osallistumisensa.  Ei kuitenkaan toista kehitysvammaista henkilöä. Korteista pidetään rekisteriä ja ne ovat henkilökohtaisia.

Ystävänkortti on maksuton. Kortin saaminen edellyttää kehitysvamma-, kehitysviive- tai autismidiagnoosia. Lisäksi hakijan kotikunnan täytyy olla yhteistyökuntamme.

Yhteistyökunnat:
Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Halsua, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Kannus, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kaustinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lappajärvi, Lapua, Lestijärvi, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Perho, Seinäjoki, Soini, Teuva, Toholampi, Vaasa, Veteli, Vimpeli, Vöyri ja Ähtäri

Hakulomakkeen voit tulostaa tästä

Hakulomakkeen voi myös hakea toimistolta tai voimme pyynnöstä postittaa sen.

Jos kortin käyttöoikeus lakkaa (esim. muuton vuoksi kotikunta ei ole enää yhteistyökuntamme), kortti on palautettava välittömästi Ystävänkortti Toiminnalle. Muista aina ilmoittaa myös muista muuttuneista tiedoista, esimerkiksi uudesta osoitteesta tai puhelinnumerosta.

Tutkimus: Kehitysvammainen henkilö tasavertaisena osallistujana (.pdf)