Vapaaehtoistyö

Ystäväpari puiston penkillä.

Vapaaehtoisena toimivat ystäväkoulutuksen käyneet ystävät. Ystäväparit tekevät yhdessä kivoja asioita, he voivat esimerkiksi käydä yhdessä elokuvissa, lenkillä tai kahvilla. Vapaaehtoistyötä tehdään vapaaehtoisen oman aikataulun mukaan, tapaamisia voi olla esimerkiksi 1 – 2 kertaa kuukaudessa. Vapaaehtoinen ei voi olla toinen kehitysvammainen henkilö.

Vapaaehtoinen ystävä täyttää ystäväkoulutuksen jälkeen lomakkeen, jossa hän voi toivoa millaisen ystävän hän haluaisi. Myös kehitysvammainen ystävä on täyttänyt samankaltaisen lomakkeen. Sopivat ystävät yhdistetään lomakkeisiin kirjoitettujen tietojen avulla.

Ystävänkortti Toiminnan työntekijä on mukana ystäväparin ensimmäisellä tapaamisella. Ensimmäisellä tapaamisella tutustutaan ja sovitaan pelisäännöistä.

Ystävänkortti vapaaehtoistyön tukena

Ystävänkortti on kehitysvammaisen oma kortti, jota ystäväpari voi käyttää osallistuessaan eri vapaa-ajan harrastuksiin. Kehitysvammainen henkilö maksaa oman pääsymaksunsa normaalisti ja kortin avulla vapaaehtoinen ystävä pääsee sisään ilmaiseksi. Vapaaehtoisen on hyvä kysyä korttia, jos kehitysvammainen ei itse osaa tai muista näyttää sitä.

Ystäväkoulutus

  • Koulutus toteutetaan neljän illan tai yhden päivän kestävänä koulutuksena. Koulutukseen kuuluu lisäksi tutustuminen asumisyksikköön.
  • Koulutus ja materiaalit ovat osallistujalle ilmaiset.
  • Koulutukseen osallistunut saa todistuksen. Koulutuksesta ja tehdystä vapaaehtoistyöstä voi saada opintopisteitä.
  • Ystäväkoulutukseen osallistuva päättää koulutuksen jälkeen haluaako hän ryhtyä vapaaehtoiseksi.

Vapaaehtoisiksi ystäviksi toivotaan kaiken ikäisiä miehiä ja naisia.

Ota rohkeasti yhteyttä jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä. Vapaaehtoistoiminta on tärkeää ja sitä arvostetaan!

Tallenna