Vapaaehtoistyö

YSTÄVÄKOULUTUS VERKOSSA:

Ystäväkoulutus marraskuussa verkossa. Koulutuksen käytyä voit toimia vapaaehtoisena ystävänä kehitysvammaiselle henkilölle. Vapaaehtoisena tapaat ystävääsi 1-2 kertaa kuukaudessa. Ystäväkortilla pääset maksutta eri vapaa-ajan toimintoihin avustaessa ystävääsi. Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä meihin.

Ystavat

TIEDOKSI YSTÄVÄLLE

Vapaaehtoisena toimivat koulutetut ystävät. Muistattehan, että Ystävänkortti on kehitysvammaiselle toimitettu kortti ja te voitte sitten yhdessä käyttää sitä. Kun menette Ystävänkortti Toiminnan kanssa sopimuksen tehneisiin vapaa-ajan palveluihin, kehitysvammainen maksaa oman sisäänpääsymaksunsa ja te pääsette ilmaiseksi. Näin tasa-arvoistetaan kehitysvammaisten osallistumismahdollisuuksia ja hän ei joudu maksamaan aina kaksia pääsymaksuja voidakseen osallistua eri tilaisuuksiin tai harrastuksiin. Kysykää korttia, jos kehitysvammainen ei sitä itse osaa esitellä tai tiedä kertoa hänellä sellaista olevan.

Tietoa Ystävä-/tukihenkilökoulutuksesta kehitysvammaisen henkilön ystäväksi haluavalle:

  • Koulutus toteutetaan neljänä iltana tai yhden päivän kestävänä intensiivikoulutuksena. Lisäksi on tutustumiskäynti sekä ystäväparien yhteinen leiri tai retki.
  • Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Kouluttajina toimivat ammattitaitoiset pitkän kouluttajakokemuksen omaavat henkilöt.
  • Koulutuksen suorittanut saa todistuksen. Koulutuksesta ja tehdystä vapaaehtoistyöstä voi saada opintopisteitä.

Koulutukseen osallistuva voi määritellä millaisen ystävän itselleen toivoo. Samoin kehitysvammaiset ystävää toivovat voivat määritellä millaisen ystävän haluavat ja mitä haluaisivat ystävän kanssa tehdä. Vapaaehtoistyötä tehdään vapaaehtoisen oman aikataulun mukaan, tapaamisia voi olla esimerkiksi 1 – 2 kertaa kuukaudessa.

Ota rohkeasti yhteyttä jos haluat saada oman ystävän tai olet halukas lähtemään vaikka tilapäiseksi avuksi leirille tai muihin tapahtumiin.

Toiminta vapaaehtoistyössä on merkittävää! Sitä todella arvostetaan! Kehitysvammaisen ystäväsi myötä voit saada elämääsi uusia elämääsi rikastuttavia kokemuksia ja näkökantoja, joita et ehkä muuten tulisi löytäneeksi.

Vapaaehtoisiksi ystäviksi toivotaan kaikenikäisiä miehiä ja naisia.

Tallenna